top of page

Skarby z warzywnika

  • Zdjęcie autora: Monika Wiśniewska-Zemełka
    Monika Wiśniewska-Zemełka
  • 17 gru 2021
  • 1 minut(y) czytania

Słój kiszonki "Skarby z warzywnika":

cukinia, czosnek, nasiona kolendry koper i chrzan w całości - z własnej grządki.


A wszystko to megałatwe w uprawie.


Tak cienko poszatkowaną cukinię jem już na drugi-trzeci dzień od zalania solanką. Po wyjedzeniu cukinii lub jeszcze w trakcie, do tej samej wody, wrzucam ogórki, marchewki, fasolkę szparagową, kalarepę lub kalafiora. Do kiszenia nadaje się bardzo dużo warzyw.


Kiszenie to fajny sposób na zagospodarowanie różnych resztek z warzywnika: trzeba zebrać, bo nie przetrzymają mrozu, ale nie wiesz co zrobić np. z garstką fasolki szparagowej? To siup do słoja z innymi końcówkami plonów i smacznego!

-----------------

 
 
 

コメント


Blog

bottom of page