Skarby z warzywnika
- Monika Wiśniewska-Zemełka
- 17 gru 2021
- 1 minut(y) czytania
Słój kiszonki "Skarby z warzywnika":
cukinia, czosnek, nasiona kolendry koper i chrzan w całości - z własnej grządki.
A wszystko to megałatwe w uprawie.
Tak cienko poszatkowaną cukinię jem już na drugi-trzeci dzień od zalania solanką. Po wyjedzeniu cukinii lub jeszcze w trakcie, do tej samej wody, wrzucam ogórki, marchewki, fasolkę szparagową, kalarepę lub kalafiora. Do kiszenia nadaje się bardzo dużo warzyw.
Kiszenie to fajny sposób na zagospodarowanie różnych resztek z warzywnika: trzeba zebrać, bo nie przetrzymają mrozu, ale nie wiesz co zrobić np. z garstką fasolki szparagowej? To siup do słoja z innymi końcówkami plonów i smacznego!
-----------------
コメント