top of page

Jarmuż

  • Zdjęcie autora: Monika Wiśniewska-Zemełka
    Monika Wiśniewska-Zemełka
  • 18 gru 2021
  • 1 minut(y) czytania


Jarmuż, ostał się jeden jedyny. Resztę zjedliśmy my (trochę) i ślimaki (bardzo dużo 🤬).

Ten zostanie na zimę.


Sposoby na jarmuż? Oto moje dotychczasowe:

✔️ młode listki, na surowo, posiekane do sałaty lub twarożku (z natką, papryką, szczypiorkiem)

✔️ pokrojony, wrzucony na patelnię, po chwili odrobina wody i krótkie duszenie (+ czosnek, pieprz i pestki dyni na koniec)

✔️ posiekany i ukiszony, tak jak się kisi kapustę

✔️ porwane liście, skropione olejem, sól, rozmaryn i na 2 min. do piekarnika (200 stopni, termoobieg) i mamy chipsy.

--------------

 
 
 

Comments


Blog

bottom of page